Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Legumina z ryżu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 250 g
mleko 6 szkl
cukier 150 g
masło 50 g
migdały 50 g
brzoskwinie 2 szt
koniak 2 kieliszki
dżem wiśniowy 10 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Legumina z ryżu

Brzoskwinie pociąć na cząstki ,polać je połową koniaku,ryż ugotować w mleku,ocukrzyć ,stopić w nim masło,dodać pokrojone drobno migdały sparzone i obrane ze skórki oraz dodać resztę koniaku,oziębić ,wyłożyć na salaterkę,brzegi obłożyć biszkoptami,na środku ułożyć wiśnie a od nich promieniście cząstki brzoskwiń.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak