Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

knedle grzybowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby 35 dag
tłuszcz
cebula 1 szt.
sól
pieprz
jajko 2 szt.
mleko 1 szklanka
bułka 3 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 6 dag
zielenina

Przepis i sposób przygotowania na: knedle grzybowe

Cebulę obrać, wypłukać, pokroić w kostkę, przysmażyć na tłuszczu. Oczyścić grzyby, obrać, pokroić dodać do smażącej się cebuli, przyprawić, dusić razem około dziesięć minut. Do mleka dodać jajka i razem wymieszać dobrze. Bułki pokroić dodać do mlecznej mieszaniny i trzymać do momentu aż napęcznieje. Wymieszać bułki z grzybami, dodać zieleninę i tartą bułkę, wyrobić ciasto, formować knedle i kłaść na wrzącą wodę. Gotować na małym ogniu dziesięć minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak