Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szewska uczta ziemniaczana

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
słonina 10 dag
cebula 3 sztuki
sól 1 do smaku
pieprz 1 do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Szewska uczta ziemniaczana

Ziemniaki wyszorować szczotką w wodzie opłukać cienko obrać pokrajać w cienkie plasterki słoninę i cebulę drobno pokrajać w naczyniu układać grubymi warstwami pokrajane ziemniaki przekładać je słoniną cebulą każdą warstwa posypać solą i pieprzem na wierzch ułożyć resztę ziemniaków nalać 1/2 szklanki wody nakryć naczynie szczelnie pokrywą zagotować raz na silnym ogniu i wstawić do gorącego piekarnika podawać z surowym kiszonym ogórkiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak