Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ziemniaki faszerowane grzybami tomka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 200 g
cebula 50 g
tłuszcz 20 g
sól
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: ziemniaki faszerowane grzybami tomka

Ziemniaki oczyścić, wydrążyć łyżeczką, ściąć dolny wierzchołek. Układać na wysmarowanej tłuszczem formie i piec przez około piętnaście minut w dobrze nagrzanym piekarniku. Zrobić farsz z grzybów. Upieczone ziemniaki nadziać farszem z grzybów i zapiec w piekarniku. Ziemniaki można posypać startym żółtym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak