Sposób przygotowania

1 kg mięsa bez kości (łopatka lub karkówka) pokroić w grubą kostkę. Dwie średnie cebule obrać i również pokroić w kostkę. Mięso podsmażyć na oleju, gdy nabierze złotego koloru dodać cebule i smażyć całość prze z10 min. Następnie dodać 1 łyżeczkę koncentratu pomidorowego, 2 łyżki włoszczyzny suszonej i 2 łyżeczki przyprawy do gulaszu Prymat. Dokładnie wymieszać i jeszcze chwilę smażyć. Podlać przygotowanym z kostki rosołem warzywnym KUCHAREK. Gotować tak długo, aż mięso będzie miękkie. Gulasz zagęścić zawiesiną z mąki i wody. Podawać z ziemniakami, kluskami lub kaszą.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    fajne - coś konkretnego
  • 4
    original
    Opublikowano

    rakow2

    też mi się podoba
  • 2
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    I kasza gryczna do tego
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    takie potrawy lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam;]
  • 0
    original
    Opublikowano

    Basia14

    kaszka gryczana i ogorki kiszone do tego...mmm niebo w gebie...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !