Sposób przygotowania

Owoce umyć, pozbawić szypułek, wypestkować. Przez cały sezon wrzucać do gąsiora owoce. Każdą warstwę owoców zasypać 10 dag cukru, dodać 3 goździki, zalać owoce spirytusem. Codziennie wstrząsać naczyniem. Odstawić na pół roku. Po tym czasie zlać nalew. Owoce zalać wódką, odstawić na 4 miesiące. Zlać nalew z owoców i połączyć z pierwszym nalewem. Ratafię przelać przez gazę i rozlać do ciemnych butelek. Odstawić. Czym dłużej stoi, tym jest lepsza

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    super przepis! tylko teraz problem z owocami:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ankha

    Nalewka dla cierpliwego faceta:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !