Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pilaw pomidorowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2 szkl
pomidory 4 szt
masło 50 g
rosół 3 szkl
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pilaw pomidorowy

Ryż opłukać ,odcedzić,pomidory sparzyć wrzącą wodą,obrać ze skórki i pokroić w kostkę,masło stopić ,dodać pomidory,dusić do momentu uzyskania rzadkiej pasty,pastę rozprowadzić rosołem i doprowadzić do wrzenia ,do wrzątku wsypać ryż,osolić i zamieszać,gotować na wolnym ogniu do momentu,aż ryż wchłonie płyn,następnie przetrzymać w lekko nagrzanym piekarniku pół godziny ,nie mieszając,po tym czasie danie gotowe do spożycia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak