Sposób przygotowania

Do garnuszka wlewamy ocet i wodę, dodajemy do tego cukier i gotujemy przez 10 minut. Zostawiamy zalewę do czasu wystygnięcia. Gruszki myjemy, obieramy i kroimy w ćwiartki. Usuwamy nasiona ze środka owoca. Do wody z kwaskiem cytrynowym dajemy gruszki i zostawiamy je na około godz. ( na 1 litr wody- 1 łyżka kwasku cytrynowego). Po godzinie gruszki wkładamy do słoików i zalewamy ostudzoną zalewą. Słoiki starannie zakręcamy i przechowujemy w chłodnym miejscu.

Komentarze

  • 2
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    gruszek nie zaprawiałam, muszę zobaczyć jak smakują :D
  • 3
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    w occie gruszek nie robiłam nigdy muszę spróbować
  • 3
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    supr,uwielbiam gruszki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    matesko

    bardzo lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !