Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyszne gruszki w occie

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gruszka 1 kg
woda 2 szklanka
ocet 10 % 2 szklanka
cukier 2 szklanka
Kwas cytrynowy Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pyszne gruszki w occie

Do garnuszka wlewamy ocet i wodę, dodajemy do tego cukier i gotujemy przez 10 minut. Zostawiamy zalewę do czasu wystygnięcia. Gruszki myjemy, obieramy i kroimy w ćwiartki. Usuwamy nasiona ze środka owoca. Do wody z kwaskiem cytrynowym dajemy gruszki i zostawiamy je na około godz. ( na 1 litr wody- 1 łyżka kwasku cytrynowego). Po godzinie gruszki wkładamy do słoików i zalewamy ostudzoną zalewą. Słoiki starannie zakręcamy i przechowujemy w chłodnym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matesko 18.10.2012 10:09
bardzo lubię
Ela15 18.12.2011 08:11
ciekawy przepis
malaczarna23 28.10.2011 08:55
supr,uwielbiam gruszki
KasiaK90 24.10.2011 10:01
w occie gruszek nie robiłam nigdy muszę spróbować
gosia47-47 23.10.2011 09:23
gruszek nie zaprawiałam, muszę zobaczyć jak smakują :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak