Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz z buraków surowych

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 1 kg
wywar z wloszczyzny 1 l
sól 1 do smaku
cukier 1 do smaku
sok z cytryny 1 sztuka
ocet 1 łyżka
śmietana 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz z buraków surowych

buraki oczyścić obrać zalać zimną woda z dodatkiem łyżki soli gotować aż będą miękkie przestudzić zetrzeć na jarzynowej tarce do odcedzonego wywar z włoszczyzny wrzucić buraki wraz z wodą w której się gotowały Doprawić do smaku łyżką octu cukrem solą i sokiem z cytryny raz zagotować gotową zupę można zabielić śmietaną

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak