Sposób przygotowania

Soczewicę gotujemy do miękkości- dokładnie odcedzamy.
Na kilku łyżkach rozgrzanego oleju smażymy posiekaną cebulę, czosnek i papryki.
Warzywa mieszamy z soczewicą, posiekanym szczypiorkiem, natką i przyprawami- miksujemy za pomocą blendera- dodajemy jajko.
Jeśli masa jest zbyt mało zwarta dosypujemy bułki tartej.
Formujemy kotleciki- podsmażamy je na rozgrzanym oleju.
Podajemy z ulubionym sosem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    super wyglądają
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Małgosia6

    oryginalne klopsiki-super;]
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mic

    cudowne klopsiki, muszę przyznć ze to tez bym zjadł, zreszta ja lubie mnóstwo potraw:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    ekstra pomysł
  • 2
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    fajne takie klopsiki, nie robiłam nigdy ale z pewnością się skuszę
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    elaa

    to lubię
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    chętnie zjem takie klopsiki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !