Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z roszponką i jajkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

roszponka 1 garść
jajko 1 sztuka
ogórek konserwowy 1 sztuka
pomidorki truskawkowe 6 sztuk
sól do smaku
pieprz do smaku
ocet balsamiczny 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka
musztarda 1/2 łyżeczki
olej 4 łyżeczki
cebula czerwona 1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z roszponką i jajkiem

Jajko ugotować na twardo, przestudzić, obrać ze skorupki. Jajko, ogórka i cebulę pokroić w kostkę, wymieszać z roszponką i przekrojonymi na 4 części pomidorkami. Oprószyć solą i pieprzem. Ocet wymieszać z olejem, cukrem i musztardą. Sosem polać sałatkę, delikatnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 04.11.2011 13:02
bardzo smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak