Sposób przygotowania

Groch myjemy i moczymy przez około godzinę. Gotujemy groch w tej samej wodzie co go moczyliśmy. Dodajemy do tego rozdrobniony czosnek oraz olej. Do zupy dajemy zasmażkę.
Zasmażka:
1 łyżkę dać na rozgrzany olej. Mieszać, ale uważać żeby się nie przypaliło. Zasmażkę dodajemy do zupy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz przyprawą uniwersalną. Zupę grochową podajemy razem z grzankami.

Grzanki:
Chleb kroimy na kostki i podsmażamy na rozgrzanym oleju.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    pioge7

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    pioge7

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    tomek18

    super:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    uwielbiam zupki
  • 0
    original
    Opublikowano

    ronald88

    wow

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !