Sposób przygotowania

Białka z jajek ubić na sztywną pianę, dodać cukier waniliowy i cukier kryształ i nadal ubijać, aż do momentu kiedy cukier się rozpuści.Następnie do piany dodać żółtka i delikatnie wymieszać. Potem dodać przesianą przez sito mąkę z proszkiem do pieczenia, delikatnie wszystkie składniki wymieszać. Ciasto wyłożyć do prostokątnej formy (wyłożonej pergaminem) i piec około 25 minut w temperaturze 180oC. Upieczony biszkopt wystudzić
MASA 1:
Na gotujący syrop (1 szklanka wody+ sok z cytryn+cukier) wlać budynie rozpuszczone w 1 szklance wody, zagotować, lekko ostudzić. Do lekko przestudzonego budyniu dodać żółtka i masło, energicznie mieszać aż do połączenia się składników. Ciepłą masę wyłożyć na upieczony biszkopt. Ciasto dobrze schłodzić.
MASA 2:
Śmietanę ubić z cukrem waniliowym , dodać ciepłą rozpuszczoną żelatynę, szybko miksować. Śmietanę wyłożyć na masę budyniową.

Dodatkowo: 3-4 małe opakowania herbatników szkolnych, polewa czekoladowa;

Na krem śmietanowy wyłożyć herbatniki (jeden obok drugiego). Herbatniki polać polewą czekoladową.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    wygląda apetycznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !