Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z serków pleśniowych

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser pleśniowy 1 szkl
masło 5 łyżek
mąka pszenna 4 łyżki
rosół drobiowy 1/2 litr
szczypiorek 1/2 pęczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z serków pleśniowych

szczypiorek posiekaj masło rozpuść w garnku dodaj szczypiorek i podsmaż.nastepnie dodaj makę i wlej rosól oraz śmietanę ponownie mieszając. doprowadz do wrzenia gotując 15-20 minut na małym ogniu.
do wywaru wsyp pokruszony ser plesniowy gotuj kilka minut aż ser się rozpuści. Przed podaniem posyp zupę szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak