Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

racuch z rodzynkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 50 dag
drożdże 5 dag
mleko 1.5 szklanki
jajko 2 sztuki
cukier 1 łyżeczka
cukier wanilinowy 1 opakowanie
rodzynki 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: racuch z rodzynkami

rodzynki namocz we wrzątku przez 5 minut.drożdże rozetrzyj z cukrem,dodaj połowe letniego mleka i 3 łyżeczki mąki wymieszaj a rozczyn odstaw w ciepłe miejsce.Jajka rozbij oddziel żółtka od białek dodaj to do reszty mąki oraz dodaj wyrośnięty rozczyn,cukier waniliowy i reszte letniego mleka.Wyrób ciasto a białka ubij i następnie połącz także z ciastem. Dodaj rodzynki i wymieszaj.odstaw pod przykryciem na 10 min.Na rozgrzany tłuszcz kłasż placuszki i smaż z każdej strony na sam koniec posyp cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak