Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada karkonoska

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mleko 1/2 litr
skwarki wieprzowe 20 dag
czosnek 4 ząbki
sól do smaku
jajko 1 sztuka
pieprz mielony do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 7 łyżeczek
kapusta kiszona 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: rolada karkonoska

ziemniaki zetrzyj na tarce o małych oczkach i odsącz. Przełóż do wiekszej misy zalej gorącym mlekiem i dodaj drobno pokrojone skwarki,wbij jajko,dodaj utarty czosnek,sól,mielony pieprz.Wymieszaj i wg potrzeby zagęść bułką tartą. Brytfannę posmaruj smalcem wlej do niej ciasto ziemniaczane i piec w temp 200 stopni przez 20 minut. Gorący placek wyjmij z brytfanny rozłóż na nim część pokrojonej kiszonej kapusty i zroluj go delikatnie na rolade.Posyp wierzch dania skwarkami i od razu podawaj

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak