Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapusta po mazowiecku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 30 dag
cebula 3 sztuki
grzyby suszone 20 dag
kiełbasa biała 25 dag
boczek 10 dag
mąka 1 łyżka
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
kminek do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
Ziele angielskie mielone Prymat do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
kapusta kiszona 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: kapusta po mazowiecku

kapuste pokrój dodaj do niej golonkę zalej wodą i gotuj. Miękką golonkę wyjmij oddziel mięso od kości i pokrój.Wołowinę pokrój i wymieszaj z pokrojoną w kostkę cebulą.Podsmaż na tłuszczu włóż do niej grzyby i gotuj do miękkości. Kiełbasę pokój w plasterki a boczek w kostkę i zasmaż lekko rumieniąc. połącz z kapustą,golonką,wołowiną,kiełbasą,koncentratem pomidorowym oraz przyprawami i dus jeszcze przez około 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 22.10.2011 16:46
pyszne
agnieszka214 22.10.2011 16:46
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak