Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z ravioli

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Kukurydza z Puszki pół puszki
szynka 20 gram
ser żółty 10 gram
majonez tradycyjny
jogurt bałkański
Tzatziki pikantny sos czosnkowy Prymat
papryka czerwona 1 szt
ravioli 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z ravioli

1. Pierożki ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.
2. Polaczyć w misce z pokrojonymi ogórkami, papryką, połową puszki kukurydzy, szynką pokrojoną w kostkę i żółtym serem w paski.
3. Zalaż sosem złożonym z 3 łyżek majonezu i 3 łyżek jogurtu, łyżeczki przyprawy Tzatziki i połowa łyżeczki pieprzu.
4. Najsmaczniejsze po dwugodzinnym leżakowaniu w lodówce.

Pierożki najlepiej z mięsem ale wegetarianie mogą skorzystać z pierożków z grzybami lub serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak