Sposób przygotowania

Na małej patelni rozgrzewamy łyżkę masła dodajemy obrane banany pokrojone w plasterki i brązowy cukier i smażymy 3 min i odstawiamy.Jajka roztrzepujemy z mlekiem i rumem.Resztę masła rozgrzewamy na patelni na dużym ogniu wlewamy jajka i smażymy przez 30 sekund bez mieszania.Lekko mieszamy środek omletu aby jajka lepiej się ścięły,smażymy jeszcze 30 sekund ,rozprowadzamy połowę bananów na jajkach i łopatką zwijamy omlet z prawej strony na lewą pochylając patelnię w kierunku zwijania.Przekładamy zrumieniony omlet odwracając go na ciepły talerz i przybieramy resztą bananów.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    anemon

    Nie ma to jak zacząć dzień smacznym śniadaniem.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !