Sposób przygotowania

Piersi z kurczaka pozbawiamy \"niedoskonałości\" . Smarujemy oliwą i doprawiamy bazylią oraz pieprzem i solą. Przyrządzamy panierkę. Bułkę tartą mieszamy z orzechami. Kurczaka obtaczamy w tej panierce. Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą , wykładamy na nie piersi z kurczaka i zapiekamy około 25 minut w nagrzanym do 190 stopni piekarniku.W czasie, gdy kurczak się piecze, przygotowujemy sos. Wydrążamy pestki z połowy granatu i miksujemy je z octem balsamicznym oraz cukrem. Wyjmujemy gotową pierś z piekarnika, kroimy na plastry, które polewamy sosem. Posypujemy każdą porcję mięsa kilkoma ziarenkami granatu.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    wow! co za ciekawe połączenie-rewelacja!
  • 3
    original
    Opublikowano

    gottrina

    swietnie wyglada
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    fajny pomysł na wykorzystanie tak niedocenianego u nas owocu granatu
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    super wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    chyba zaserwuję na dniach ;>

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !