Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kminkowa pieczeń z łopatki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 1 kg
sól do smaku
kminek do smaku
cebula 1 sztuka
mąka 35 g
smalec 30 g

Przepis i sposób przygotowania na: kminkowa pieczeń z łopatki

mięso myjemy, osuszamy, nacieramy solą, zostawiamy na 1 godzinę.
następnie opruszamy mąką, układamy w naczyniu żaroodpornym, oblewamy gorącym tłuszczem, posypujemy kminkiem
pieczemy 70 minut, przez pierwsze 20 w temperaturze 220 stopni, potem w 180 stopniach

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcinek 21.03.2012 08:17
Fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak