Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z pieczarek i ziemniaków

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 4 szt
pieczarki 20 dag
cebula 1 szt
olej 2 łyzki
Kwas cytrynowy Prymat 1/2 łyżeczka
Sólcukier do smaku
natka pietruszki 3 łyżeczki
kapusta kiszona 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z pieczarek i ziemniaków

Ziemniaki wyszorować ugotować w łupinach, odstawić do wystygnięcia. Następnie obrać pokroić w małą kostkę. Trzony pieczarek oczyścić z kapeluszy zdjąć błonkę. Umyte grzyby zalać gorącą wodą dodać kwasek cytrynowy i zagotować. Ziemniaki wymieszać z posiekaną kapustą, cebulą oraz pieczarkami, dodać olej, przyprawić cukrem i solą. Na koniec posypać posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kaja35 12.09.2012 10:02
super
Kaja35 12.09.2012 10:02
super
Reda 10.11.2011 08:13
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak