Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonka gotowana mojej Mamy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

golonki 5 średnich
marchew 4 średnie
pietruszka 2 średnie
wywar warzywny 2 litry
Kucharek przyprawa do potraw
sól
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat 4 małe
Ziele angielskie całe Prymat 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka gotowana mojej Mamy

Golonki dokładnie umyć, zalać letnim wywarem, dodać ziele angielskie i laurowe liście, zagotować, dodać trochę soli, zmniejszyć ogień, aby woda tylko lekko bulgotała. Po 2.5 godzinach dodać obrane i pokrojone wzdłuż na 2 lub 4 kawałki warzywa. Gdy warzywa będą miękkie, doprawić do smaku kucharkiem i pieprzem. Wyjąć na półmisek i podawać gorącę. Golonki można także chwilę podsmażyć na suchej teflonowej patelni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 17.01.2012 19:34
Super.
pacpaw 25.11.2011 21:23
ja gotuję a potem podpiekam - najczęściej
pacpaw 23.10.2011 12:04
a ja golonki lubię :o)
suzana 20.10.2011 19:09
nigdy nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak