Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dyniowo- cukiniowy krem na kaczce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

korpus kaczki 1/2 szt
ziemniak 2 średnie
dynia 30 dag po oczyszczeniu
cukinia 20 dag po oczyszczeniu
śmietana 18 proc 100 ml
Kucharek przyprawa uniwersalna
sól
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Dyniowo- cukiniowy krem na kaczce

Kroki postępowania

1
Korpus kaczki zalewamy zimną wodą i gotujemy na wolnym ogniu około godziny z dodatkiem niewielkiej ilości soli, ziela angielskiego i liści laurowych.
Krok 1 - Dyniowo- cukiniowy krem na kaczce foto
2
Wywar przecedzamy przez sitko, dodajemy obraną i pokrojoną w kostkę dynię (bez miąższu), obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz umytą, pozbawioną miękkiego miąższu i pokrojoną w kostkę cukinię. Gotujemy około 15 minut.
Krok 2 - Dyniowo- cukiniowy krem na kaczce foto
3
Wlewamy śmietanę.
Krok 3 - Dyniowo- cukiniowy krem na kaczce foto
4
Miksujemy dokładnie warzywa.
Krok 4 - Dyniowo- cukiniowy krem na kaczce foto
5
Doprawiamy do smaku kucharkiem i pieprzem.
Krok 5 - Dyniowo- cukiniowy krem na kaczce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak