Sposób przygotowania

Z 3 udek kurczaka ściągamy skórę i luzujemy z kości. Każdy kawałek mięsa posypać z obu stron marynatą czosnkową, solą, czerwoną papryką i szczyptą chilli. Rozgrzać oliwę na patelni grillowej i ułożyć mięso, obsmażyć każdy kawałek z każdej strony, następnie podlać mięso wrzącą wodą i dusić do miękkości pod przykryciem. W filiżance wymieszać 2 łyżki skrobi kukurydzianej z zimną wodą i wlać do mięsa, dusić aż sos będzie miał odpowiednią gęstość. Na talerzu ułożyć kartofle ugotowane z 1 łyżeczką soli, posypać siekanym koperkiem, obok ułożyć kawałek mięsa i całość polać sosem.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    pyszne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    pewnie porządnie aromatyczny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Aż zrobiłam się głodna.
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    coś dla mnie bo uwielbiam czosnek
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    pyszne
  • 0
    p8230976
    Opublikowano

    monika141

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    smaczny obiad

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !