Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makrela smażona w cieście

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makrela 4 szt
mąka 100 g
tłuszcz do smażenia
mleko 1/2 szkl
jajko 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
sok z cytryny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Makrela smażona w cieście

Makrelę oczyścić,wypatroszyć,przekroić wzdłuż na połówki,usunąć kręgosłup,jajka wybić,dodać przesianą mąkę i przyprawy,wlać mleko,dokładnie wyrobić ciasto,następnie makrelę maczać w cieście i smażyć z obu stron na jasnozłoty kolor

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak