Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sok agrestowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

agrest 4 kg
cukier 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: sok agrestowy

z agrestu obrywamy szypułki i \'ogonki\', a nastepnie rozgniatamy go rękami lub rozdrabniamy lekko blenderem, po czym zasypujemy go cukrem, mieszamy i odstawiamy na ok 5-6h. Po tym czasie za pomocą gazy dokładnie odciskamy sok i gotujemy go (jezeli agrest byl malo słodki to mozna dosłodzic). Gorący sok przelewamy do słoików, zakręcamy i pasteryzujemy ok 5-7 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anio?eczek 28.03.2012 07:39
super, też taki zrobię!
Katarzyna59 24.03.2012 21:01
super sok
Magdalena/26Mooi 08.11.2011 09:59
słodki:)
treonina 21.10.2011 11:36
co roku taki robię ale potem używam go do ciast (np. do galaretki lub budyniu zamiast wody czy mleka) do wypicia taki sok jest dla mnie za cierpki :-)
agnieszka137 20.10.2011 22:16
świetny!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak