Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kergulena po polsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kergulena 600 g[wypatroszona]
włoszczyzna 1 pęczek[bez kapusty]
masło 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki posiekana
jajko ugotowane na twardo 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kergulena po polsku

Warzywa obrać,opłukać,rozdrobnić ,zalać wodą ugotować,włożyć,rybę,przyprawy,posolić i gotować na małym ogniu do miękkości,następnie przełożyć na półmisek,obłożyć warzywami wyjętymi z wywaru,polać masłem,posypać posiekaną natką pietruszki i posiekanym jajkiem,podawać zaraz po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak