Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp po chińsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 600 g
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
koniak 1 kieliszek
Imbir mielony Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Karp po chińsku

Karpia przygotować ,oczyścić,wypatroszyć,podzielić na porcje,posypać przyprawami,włożyć do naczynia na rozgrzany tłuszcz i upiec,grzyby namoczyć i ugotować,drobno posiekać,połączyć z koncentratem pomidorowym,koniakiem oraz przyprawami,pod koniec pieczenia polać karpia .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak