Sposób przygotowania

Całe migdały włożyć na 3 minuty do wrzątku, odcedzić na sicie. Obrać ze skórki i posiekać. Orzechy prażyć kilka minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Obrać i pokroić. Herbatniki pokruszyć. Tabliczkę mlecznej czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej. Dodać migdały, orzechy i herbatniki. Wlać brandy i śmietanę, dokładnie wymieszać. Masę truflową odstawić na ok.30 minut, aby ostygła. Z ostudzonej masy truflowej dłońmi uformować ok. 20 kulek. Gorzką czekoladę schłodzić, pokruszyć lub zetrzeć na tarce. Wiórki wysypać na tacę. Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Połowę kulek obtoczyć w wiórkach czekoladowych. Resztę nabijać na wykałaczkę i zanurzać w białej czekoladzie. Trufle położyć na pergaminie i poczekać kilka minut, aż stwardnieją. Podajemy je na deser do aromatycznej kawy.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ronald88

    supcio
  • 2
    original
    Opublikowano

    haniaa

    wow... muszą być pyszne...
  • 2
    original
    Opublikowano

    maadzia19

    uwielbiam trufle - trzeba bedzie wyprobowac ten przepisik:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Pycha.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    soper
  • 1
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    super* :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !