Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CIASTO Z BIAŁEK

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 8
żółtko jajek 3
cukier 1 1/2 szklanki
mąka 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 1 1/2 łyżeczki
olej 3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: CIASTO Z BIAŁEK

Białka dobrze ubić z cukrem. Dodać olej i mąkę z proszkiem, a na koniec dodać 3 żółtka. Podzielić na dwie części. Do jednej można dodać rodzynki, skórkę pomarańczy i wyłożyć do blachy (keksówki). Do drugiej części dodać kakao i też wyłożyć na blachę. Dwie blachy pieczemy razem ok. 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 30.11.2011 11:26
Warto go piec.
barbara11561 15.11.2011 12:03
na pewno jest bardzo delikatne
gosia47-47 20.10.2011 16:32
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak