Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone udka z kurczaka

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ćwiartki z kurczaka 3 szt
czosnek w płatkach 1
Przyprawa do kurczaka pikantna Prymat 1 sz
Przyprawa do kurczaka ziołowa Prymat 1 szt
Musztarda sarepska Prymat 2 łyżki
olej ryżowy 10 łyżek
papryka czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone udka z kurczaka

Do musztardy w misce wlewamy olej oraz dodajemy przyprawy - dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.
Ćwiartki porcjujemy, zalewamy 3/4 zalewy odstawiamy do lodówki na około 30 minut.
Do pozostałej zalewy dodajemy 3 łyżki oleju i dokładnie mieszamy.
Do rozgrzanego piekarnika (200 c na termoobieg ) wkładamy kurczaka co 15 minut przewracamy na drugą strone nakłuwamy widelcem dokładnie smarując pozostałą zalewą.
Po godzinie, piekarnik z termoobiegu zmieniamy na pieczenie z góry nadal przewracając kurczaka i smarując zalewą, pieczemy jeszcze 30 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak