Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

faszerowane roladki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 7 szt
Papryka słodka mielona Prymat
pieczarki 50 dkg
cebula 1 szt
masło
sól
pieprz
mąka 1 łyż
śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: faszerowane roladki

Kroki postępowania

1
mieso robijamy i nacieramy przyprawami z obydwu stron
Krok 1 - faszerowane roladki foto
2
pieczarki czyścimy i kroimy w paseczki na sos, część pieczarek smazymy na masłe wraz z cebulą doprawiamy do smaku farsz
Krok 2 - faszerowane roladki foto
3
na rozbite mieso nakłądamy farsz
Krok 3 - faszerowane roladki foto
4
zawijamy roladki i spinamy wykałaczkami
Krok 4 - faszerowane roladki foto
5
dodajemy wodę do posmażonych pieczarek i mięso gotujemy do miękkości
Krok 5 - faszerowane roladki foto
6
dodajemy mąkę rozmąconą w odrobinie wody i śmietanę
Krok 6 - faszerowane roladki foto
7
doprawiamy do smaku
Krok 7 - faszerowane roladki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JOANNA16 01.08.2013 08:16
uwielbiam takie mięsko
Anna138 06.05.2012 19:50
super
Anna146 21.10.2011 07:19
aż mi ślinka leci
Mati13 20.10.2011 17:29
apetycznie wygladaja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak