Sposób przygotowania

Wiórki kokosowe wsypujemy do naczynka i mieszamy z cukrem pudrem. Do 100 gram śmietany dodajemy masło i podgrzewamy na małym ogniu do czasu uzyskania jednolitej masy. Masę z masła i kremówki dodajemy do wiórek i dokładnie mieszamy. Z przygotowanej masy formujemy małe kuleczki (wielkości piłeczek pingpongowych) powinno wyjść ok.15-20 sztuk w zależności od ich wielkości. Kuleczki przykrywamy folią aluminiową i wkładamy do lodówki na godzinkę żeby stwardniały. Na ok.10-15 minut przed wyjęciem rozpuszczamy czekoladę, dodając 2 łyżki śmietany. Zastygnięte kuleczki obtaczamy w rozpuszczonej czekoladzie. Następnie ponownie wkładamy kuleczki do lodówki do zastygnięcia czekolady, jakieś 2- 3 godzinki.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !