Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Amur\'\'Olga\'\'

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryba 800 g
masło w/g uznania -do skropienia ryby
rodzynki 30 dkg
sok pomarańczowy 2/3 szkl
papryka konserwowa 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Amur\'\'Olga\'\'

Amura oczyszczonego,wypatroszonego,odsączyć z wody,przekroić na połówki,posypać przyprawami i pozostawić w chłodnym miejscu na kilkanaście minut,paprykę zemleć,wymieszać z sokiem pomidorowym,opłukanymi rodzynkami i przyprawami,zalać rybę,skropić masłem i upiec w gorącym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak