Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jogurtowo miętowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 10 dag
mięta posiekana 1 łyzeczka
oliwa 1 łyzeczka
jogurt naturalny 250 ml
bulion warzywny 1 litr
żółtko jajek 1 szt
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jogurtowo miętowa

Ugotowany ryż wsypać do bulionu warzywnego i gotować około 20 minut pod przykrycie. Wymieszać jogurt z zółtkiem i wlać do zupy. Zupę wystudzić. Na oliwę wrzucić posiekaną na drobno miętę wymieszać i dodać do zupy. Na koniec przyprawić solą, pieprzem do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 06.01.2012 11:38
fajny przepis
mic 17.12.2011 19:29
ciekawe jaka w smaku jest
magical66 22.10.2011 13:52
super przepis -pozdrawiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak