Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Niemowlęca zupka z żółtkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

skrzydełko 1 szt
ziemniak 1 mały
marchew 1 średnia
dynia 10 dag obranej bez miąższu
kasza manna 3 łyżeczki
żółtko jajek ugotowane szt

Przepis i sposób przygotowania na: Niemowlęca zupka z żółtkiem

Kroki postępowania

1
Skrzydełko z kurczaka lub kaczki zalewamy wodą i gotujemy 20 minut. Wywar przecedzamy przez sito, dodajemy do niego obraną i startą marchewkę oraz dynię,
Krok 1 - Niemowlęca zupka z żółtkiem foto
2
następnie dodajemy obranego i startego ziemniaka i gotujemy 15 minut.
Krok 2 - Niemowlęca zupka z żółtkiem foto
3
W czasie, gdy warzywa się gotują obieramy skrzydełko i mięso dodajemy do zupki z ugotowanym żółtkiem oraz kaszą manną. Gotujemy jeszcze 5 minut co chwilę mieszając.
Krok 3 - Niemowlęca zupka z żółtkiem foto
4
Zupkę dokładnie miksujemy i podajemy dziecku po schłodzeniu do temperatury 36-37 stopni.
Krok 4 - Niemowlęca zupka z żółtkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 18.11.2012 21:03
jeśli będziemy karmić nasze dzieci takimi potrawami na pewno będą nam rosły zdrowo
Jarlin 10.11.2011 19:42
Gdy mięso wrzuca się na gotującą wodę, to nie oddaje ono smaku do wywaru, a gdy się je wkłada do wody zimnej, to witaminy zostają w zupie...
motomaniak 09.11.2011 13:53
zawsze mnie uczono ze mieso powinno sie wrzucac na gotujaca sie wode - zostaje wtedy wiecej cennych witamin

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak