Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z pieczarek i kiełbasy.

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasa 1/2 kg
pieczarki 40 dag
boczek wędzony 30 dag
cebula 2 szt
pomidory 4 szt
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
oliwa 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z pieczarek i kiełbasy.

Boczek bardzo drobno pokroić i podsmażyć na 1 łyżce oliwy. Następnie do podsmażonego boczku dodać posiekaną cebulę i zeszklić. Pieczarki umyć i pokroić na kawałki, wsypać do boczku z cebulą i dusić około 5 minut. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i podsmażyć na oddzielnej patelni na pozostałej oliwie. Kiełbasę obrać z osłonki, pokroić w plasterki, dodać do pieczarek, połączyć z pomidorami i koncentratem pomidorowym. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Wymieszać i dusić pod przykryciem około 15 minut. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 05.01.2014 11:59
pyszne danie
olkaaa 31.08.2013 09:18
też taki robię
IlonaAlbertos 30.06.2013 22:20
Wygląda wspaniale.
mirosława4 24.06.2013 21:44
pyszny robię podobny :)
Łukasz15 15.07.2012 19:03
Super
Motorek 31.05.2012 10:11
pycha
banditka 21.10.2011 08:54
ojoj poezja
Wacław 21.10.2011 08:42
pyszne i pomysłowe
agnieszka137 20.10.2011 22:40
smakowicie wygląda
Iwona51
Iwona51 20.10.2011 19:23
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak