Sposób przygotowania

Boczek bardzo drobno pokroić i podsmażyć na 1 łyżce oliwy. Następnie do podsmażonego boczku dodać posiekaną cebulę i zeszklić. Pieczarki umyć i pokroić na kawałki, wsypać do boczku z cebulą i dusić około 5 minut. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i podsmażyć na oddzielnej patelni na pozostałej oliwie. Kiełbasę obrać z osłonki, pokroić w plasterki, dodać do pieczarek, połączyć z pomidorami i koncentratem pomidorowym. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Wymieszać i dusić pod przykryciem około 15 minut. Podawać z pieczywem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    smakowicie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszne i pomysłowe
  • 2
    original
    Opublikowano

    banditka

    ojoj poezja
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    pyszny robię podobny :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wygląda wspaniale.
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    też taki robię
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pyszne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !