Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kapuściana

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mała główka kapusty
cebule 2 szt
pietruszka 2 szt
mały seler 1 szt
marchewki 2 szt
ziemniaki 6 szt
wywar z wrzyw 1 litr
przecier pomidorowy 2 łyżeczki
pieprz, majeranek
Papryka słodka mielona Prymat
pęczek pietruszki 1/2 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kapuściana

Warzywa po za pietruszką zalać gotowym wywarem, przyprawić przyprawami i gotować do miękkości. Na koniec dodać przecier pomidorowy i posiekaną natkę pietruszki. Wystudzoną zupę zmiksować. Przed podaniem podgrzać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anja3107 31.12.2011 17:22
ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak