Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Knedle z serem feta

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1i1/2 szkl
jajko 1 szt
ser feta 1 op
koperek 2 łyżki
gęsta śmietana 1 łyżka
sól
pieprz
ziemniaki
ziemniaki

Przepis i sposób przygotowania na: Knedle z serem feta

Ziemniaki przecisnąć przez praskę,dodać mąkę,jajko,sól i wyrobić ciasto.Ser feta rozdrobnić widelcem,dodać ziemniaki,śmietanę i koperek,doprawić do smaku pieprzem i odrobiną soli,wymieszać.Z ciasta formować placuszki,nałożyć nadzienie i starannie zlepić knedle.Wrzucać na wrzątek i gotować 4 min.od momentu ponownego wrzenia.Podawać polane zrumienioną na maśle tartą bułką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IrenaM 19.01.2012 12:49
brzmi jak polska potrawa z fetą, warto spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak