Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z kabaczka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kabaczek 1 kg
oliwa
mąka 1 łyżeczka
jogurt naturalny 100 ml
Papryka słodka mielona Prymat
Czosnek suszony Prymat w młynku
wywar z warzyw 1 litra
sól, pieprz
cebula 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kabaczka

Obrana i pokrojoną cebulę zeszklić w garnku na oliwie, wsypać jedną łyżkę mąki i smażyć tak długo aż całość będzie mieć jasnożółty kolor. Dodać obrany i pokrojony w kostkę kabaczek. Smażyć około 10 minut ( stale mieszając). Następnie zalać go wrzącym wywarem, przykryć i gotować tak długo aż kabaczki będą miękkie. Na koniec zupę doprawić solą, pieprzem słodką papryką ( najlepiej dużą ilością) i czosnkiem. Zabielić jogurtem wymieszanym z jedną łyżeczką maki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak