Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki faszerowane serem ricotta

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapelusze pieczarek 12 szt
ser ricotta 30 dag
pesto 2 łyżeczki
skórka z cytryny 1/2 cytryny
czosnek 2-3 ząbki
sól
parmezan 2 starty

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki faszerowane serem ricotta

Pieczarki w środku i na zewnątrz posmarować oliwą.Czosnek przecisnąć przez praskę,dodać do sera ricotta razem z pesto,skórką cytrynową i parmezanem,doprawić solą i białym pieprzem,wymieszać.Kapelusze pieczarek napełnić farszem,ułożyć w żaroodpornym naczyniu,lekko skropić oliwą i zapiekać 10-15min.w 185\"C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak