Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kawa z rumem po jamajsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

likier kawowy 80 ml
cukier 4 łyżeczki
cynamon 1 łyżka
kremówka 2/3 szklanki
rum 80 (Jamajca)
kawa 4 (mielona)

Przepis i sposób przygotowania na: Kawa z rumem po jamajsku

Śmietanę kremówkę ubij na sztywno i przełóż do szprycy do dekoracji ciasta.Mocną gorącą kawę wymieszaj z rumem i likierem kawowym,nastepnie dodaj cukier.Przelej kawę do wysokich szklanek,udekoruj bitą smietaną kremówką,Śmietanę delikatnie oprusz cynamonem.Napój podawaj gorący

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak