Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuściana zupka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 1
marchewki 2
koperek
szczypiorek
śmietana 30% 1 szkl
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuściana zupka

Kapuste szatkujemy i zalewamy ok litrem zimnej wody, dodajemy łyżeczkę soli, liście laurowe, ziele angielskie i kilka zairenek pieprzu - gotujemy, dodajemy również pokrojoną w talarki marchewkę. Kiedy warzywa są miękkie dodajemy posiekana zieleninę oraz wlewamy śmietankę. całość doprawiamy solą, pieprzem i jarzynką. Podajemy gorące samo lub z dodatkiem chleba

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena/26Mooi 18.11.2011 07:44
ładny kolor
krystyna24 03.11.2011 16:09
lubie
anemon 28.10.2011 09:14
Apetycznie wygląda Twoja zupa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak