Sposób przygotowania

Wyrobić z podanych składników ciasto 2\\3 ciasta rozwałkować na formę , a 1\\3 ciasta włożyć do zamrażalnika . W między czasie robimy masę serową , czyli do sera zmielonego kilkakrotnie dodać żółtka ,oba cukry i wymieszać dobrze, potem dodajemy masło i dalej masę wymieszać .Pianę która nam została ubić na sztywno , ale zanim ubijemy wsypujemy budyń . Masę serową wykładamy na spód na to idzie piana z białek a na pianę idzie to ciasto które wsadziliśmy do zamrażalnika , tylko ten kawałek ciasta zetrzeć na tartce prosto na pianę , tak aby przykryło pianę i gotowe ciasto wsadzamy do gorącego piekarnika na godzinę w temp. 200 st.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    sernik...uwielbiam:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    serniczkiem nigdy nie pogardzę :D
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    pychota

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !