Sposób przygotowania

karkówkę kroimy w plastry grubości ok 7 mm, delikatnie tłuczemy z każdej strony, doprawiamy solą i pieprzem, obtaczamy delikatnie w mące i układamy na patelni z rozgrzanym olejem.
Grzyby wrzucamy do szklanki i zalewamy wrzątkiem.
Cebulkę kroimy w piórka, ogórki w cienkie plastry.
Mięso często obracamy, tak aby smażyło się równomiernie w międzyczasie dodajemy 2 szczypty przyprawy do gulaszu, pieprz, sól .
Gdy mięso z obydwóch stron jest zarumienione wrzucamy do niego cebule i ogórki - nadal smażymy wszystko razem.
Do usmażonych ogórków, cebulki z mięsem wlewamy szklanke z grzybami i wodą, dusimy około 20 minut tak aby mięso zmiękło - doprawiamy przyprawą do gulaszu, pieprzem i solą na koniec jeśli sos nie jest wystarczająco gęsty zaklepujemy mąką rozrobioną z wodą.


SMACZNEGO

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    tonia

    wygląda smakowicie
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    często robię takie bitki
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Bardzo smakowicie się te bitki zapowiadają :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !