Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiąca kania

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kania 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat do smaku
sól do smaku
jajko 1 szt
olej 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiąca kania

Kroki postępowania

1
Kanię dokładnie umyć i przekroić na pół.Posypać ją solą i pieprzem,obtoczyć w osolonym i roztrzepanym jajku.Następnie obtoczyć w bułce tartej z obu stron.
Krok 1 - Chrupiąca kania foto
2
Kanię wrzucić na rozgrzany olej i smażyć z obu stron na złoty kolor.
Krok 2 - Chrupiąca kania foto
3
Podawać z chlebem lub ziemniakami.
Krok 3 - Chrupiąca kania foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izka192 24.11.2012 14:20
pycha
Fiffi 28.07.2012 20:29
bardzo lubię
Kuchareczka2 15.06.2012 13:24
uwielbiam kanię
ilka_86 07.11.2011 15:27
super
SmacznaPyza 23.10.2011 13:52
jedna tylko?!
Lotar 20.10.2011 13:39
lubię taką kanię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak