Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CIASTO TOPIONE

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 1 kg
żółtko jajek 4
margaryna 2 kostki
śmietana gęsta 1/4 litra
drożdże 10 dag
cukier puder 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: CIASTO TOPIONE

Drożdże rozpuścić z pudrem. Margarynę ucierać z mąką i drożdżami, żółtkami, śmietanę i wyrobić na jednolitą masę. Zawinąć w ściereczkę i wrzucić do zimnej wody. Po 1 godzinie wypłynie. Wałkować na cienko i posmarować marmoladą i wiórkami kokosowymi. Wykładać na blachę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 19.01.2012 16:40
ciekawe wykonanie
gusia1000 17.11.2011 19:46
Słyszałam o tym cieście, super.
Norgiusz 31.10.2011 07:37
prosty i smaczny przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak